Prednosti kupke za bebe

Prednosti kupke za bebe

Kupka za bebe ili hidroterapija odlični su za zdravlje i razvoj vašeg djeteta i mogli bi potaknuti interes za sport. Svako plivanje pruža cjelovit tjelesni trening, jačajući bebino srce i pluća, a zauzvrat pomaže razvoju mozga – uključujući stimuliranje svih 5 osjetila (okus, miris, dodir, vid i zvuk). A sa svakim tretmanom, koji sagorijeva do 300 kalorija, dobit ćete i vi svoju vrstu vježbe igrajući se s bebom!

Evo 5 glavnih razloga zašto vjerujemo da je rano plivanje za bebe neophodno:

1. Jača samopouzdanje

Uvođenje djece u vodu u vrlo mladoj dobi pomaže u sprječavanju straha od vode koji se kasnije može razviti. Vježbe koje uključuju samostalno kretanje u vodi i držanje na boku pogodne su za samopouzdanje vaše bebe. Bit ćete tako ponosni na ono što vaša beba može učiniti.

2. Razvija njihovu koordinaciju

Biti u vodi pomaže poboljšati koordinaciju i ravnotežu. Na primjer, studija iz 2009. godine Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju otkrila je da bebe koje plivaju imaju bolju ravnotežu i mogu lakše hvatati predmete.

3. Izgrađuje njihovu snagu

Uzgon i otpornost u vodi znači da bebe učinkovitije vježbaju više mišića u vodi nego na kopnu. Finsko istraživanje pokazalo je da su bebe u plivanju puzale kasnije, ali su ranije hodale, zahvaljujući izvrsnoj kontroli mišića.

4. Poboljšava njihovu dobrobit

Topla voda opušta vašu bebu, a plivanje potiče njihov apetit; za vas su dobre vijesti to što beba ima bolji san i prehranu. 

5. Možete početi od rođenja

Ne trebate čekati dok se vaša beba ne cijepi prije nego što krene na kupanje (čak i pod vodom).